traductor

Breus

POEMES AL NAS DE LA LLUNA, Grup de poesia de Calafell, té, des de fa un temps, Delegació a Barcelona, i un blog propi amb el títol: Nas Poètic de la Lluna C66, i continguts diferents, que completen el tradicional blog de PNLL. Us convidem a conèixer-lo: http://nasllunacalabria66.blogspot.com.es/

dilluns, 19 d’agost de 2013

Article 9) POESIA EN MOVIMENT: CASTELLS HUMANS


Els castells humans son una forma catalana de poesia en moviment, una obra d'art viva, bella, palpitant, que ens deixa sense respiració uns minuts. Primer ens hem emocionat quan carregaven la torre, pendents els ulls de cada un dels castellers que pujaven, cada cop més petits, fins arribar l'enxaneta al capdamunt, i fer-nos l'aleta. Hem respirat de satisfacció un moment, però encara tornem a restar corpresos fins no comprovem que descarreguen sense incidents.

El proppassat dia 15 agost 2013, a La Bisbal del Penedès, varies colles de castellers ens van oferir un espectacle d'alta qualitat, i vam poder respirar tranquils, perquè totes les torres és van descarregar amb rapidesa, ordre i seguretat.  Aquí van algunes fotos d'aquesta bonica diada festiva:
Amb ganes de tocar el cel !


Preparant-se
Castells memorables carregats a La Bisbal del PenedèsEl vestuari de les noies és idèntic al dels nois


L'equilibri dels de més amunt, descansa en
 l'equilibri dels de més avall
Primer castell d'avui


Amunt...amunt...!
Els castells han estat declarats per la Unesco: Patrimoni Immaterial de la Humanitat

Els gegants passegen per La Bisbal

Amb força, amb entusiasme, amb tècnica...