traductor

dissabte, 12 d’octubre del 2013

Article 31) CARTES DE LA GUERRA

24 d'octubre de 2013, divendres, a les 8 del vespre,  tindrà lloc una lectura a la BIBLIOTECA PÚBLICA D'ESPARREGUERA per part de la secció de Teatre  del Grup de Poesia  POEMES AL NAS DE LA LLUNA.

------------------------------------------------------------------

Recordem que, el 24 d'octubre, es celebra el "DIA DE LA BIBLIOTECA", Una adequada data per a fer homenatge a en JORDI RUBIÓ I BALAGUER, que tant es va esmerçar, en plena guerra civil, en protegir el fons bibliogràfic de Catalunya, situant-lo en lloc segur. I també va organitzar el Servei de Biblioteques del Front, que va portar una mica de distracció als soldats enviats a la guerra.
Tot això, més la quotidianitat, al front, del soldadet de 17 anys, Manuel, fill d'en Jordi, i la tristesa de la família que restà a Barcelona..., es va desgranant en les cartes entre pare i fill.
Per incitar-vos a la lectura d'aquest llibre, que nosaltres creiem alliçonador, us en farem un tast, el vespre del dia 24 d'octubre 2013. 
http://besparreguera.blogspot.com.es/                                      

Aquest acte serà un dels últims  que es realitzaran  en aquesta biblioteca, la qual està a punt de ser substituïda per una moderna i actualitzada edificació, segons ens han explicat les seves amabilíssimes bibliotecàries Mariona Masferrer i Carla Canongia. No obstant ens sentim gratificats d'haver estat a temps d'utilitzar aquest espai per a la nostra lectura, tota vegada que  s'ajusta perfectament a l'època en que s'escriuen aquestes cartes, tant per la seva estructura, com per l'existència, en el seu interior, d'alguns mobles que pertenyen al anys que evoquem.