traductor

diumenge, 4 de juny del 2017

Article 366) 2a Part Homenatge a Enrique Badosa, i una anècdota: La carta que va rebre Corredor-Matheos

A continuació, veureu una galeria d'imatges de la jornada d'homenatge a Enrique Badosa, però abans, vull explicar-vos una anècdota quasi màgica: Qui ho havia de dir!; Jorge Guillen va estar present d'alguna manera en aquest acte.

Jorge Guillén va traspassar el 6 de febrer 1984. Abans del seu traspàs, no sé si molt abans o poc abans, va escriure una carta a José Corredor-Matheos, segurament no tenia la seva adreça, i la va entregar a Joaquim Marco perquè li donés. Joaquín Marco, home molt ocupat, i, segurament, ple de paperassa, la va extraviar. La carta, sense obrir, va dormir el son dels justos, com a mínim durant trenta tres anys (els que han passat des del traspàs de Jorge Guillén, i, segurament, alguns -bastants- més).

Em puc imaginar la sorpresa del poeta, Joaquín Marco, al trobar-se, de sobte, amb aquella relíquia tants anys traspaperada, li va comunicar la troballa a l'obligat i oblidat receptor, José Corredor-Matheos, i, com que havien de veure's aquest dijous en l'homenatge a Enrique Badosa, li va dir que li portaria. I així ho va fer.

D'aquesta manera, repeteixo, quasi màgica, Jorge Guillén; el seu hàlit, el seu record, ha estat en aquesta trobada d'amics poetes. Potser no hi volia faltar, i va buscar la forma de retrobar-se amb els seus amics.

Jo he sabut tot això, quan he vist a José Corredor-Matheos, contemplant, fascinat, el sobre amb la lletra, ample i clara, de l'amic i el poeta perdut, que pocs minuts abans li havia entregat Joaquín Marco, i m'ha explicat la història, però no ha obert la carta, segurament, en la calma i recolliment de la seva llar, procedirà a llegir-la i emocionar-se del tot. Potser escriurà un poema?

Romàntica com soc, no vull pensar que ha estat una casualitat, vull creure que la carta ha aparegut en el moment decidit pel seu autor, amb la finalitat de ser un més en aquesta trobada, i retre així, amb una discreta presència, el seu homenatge particular a Enrique Badosa, a l'hora que es reunia, amb presència etèria, amb els seus amics.


José Corredor-Matheos, amb la seva esposa


La llum del sol m'impedia veure el que enfocava,
tot i així, si un fixeu, en el sobre que sosté Corredor-Matheos,
hi ha el remitent de Jorge Guillén


Francesc Parcerisas , participant, presentador i moderador de l'acte
Josep Anton Vidal, escriptor,
poeta i traductor
Pilar Brea, secretaria d'ACEC fins
fa molt poquet, i... encara hi col·labora!

Francesc Parcerisas com a  presentador i  moderador, intervenen: José
Corredor-Matheos, Maria Payeras i Laureano Bonet

                      Uns quant atrevits, li vam demanar 
                      un autògraf a la bona persona d'Enrique
                      Badosa, i no ens el va negar pas
                      Jo exposo, amb orgull, el meu. Gràcies!


Margarida Trías , organitzant la primera taula



















Maria Payeras, catadràtica de Literatura Espanyola a la UIB,
s'acomiada d'Enrique Badosa, abans de tornar a Palma.
    
Carmen Plaza escoltant al mestre

Panoràmica ambiental

L'autora del blog amb Enrique Badosa


Carmen Plaza pren la paraula




Aquest article, tampoc s'acaba aquí, tenim moltes més coses a dir, d'Enrique Badosa, i d'aquesta jornada, i dels seus amics.