traductor

CONCURS

RESULTAT DEL PRIMER CONCURS DE POESIA "POEMES AL NAS DE LA LLUNA" 2015

D'acord amb les bases publicades en el seu moment, avui 7 de gener 2016, donem a conèixer el resultat del Concurs de Poesia que s'havia convocat el proppassat any 2015.

Els lectors han tingut l'oportunitat, durant molts mesos, d'anar votant els poemes de la seva elecció, el resultat final, ha estat el següent:

POEMA MÉS VOTAT PELS LECTORS DEL BLOG, EN CATALÀ: 
M'HAS TRET LA VEU, amb un 31% de vots.
Autora: MARIA ROSA PUENTE

POEMA MÁS VOTADO POR LOS LECTORES DEL BLOG, EN CASTELLANO:
TRABA VIVIFICANTE con un 37% de votos
Autor: MARC ROSS


cpcpcpcpcpcpcpcpcpcpcpcpcpcp

El jurat ha estat format per cinc grans dames del mon de la cultura: 
Tot i que sé que preferirien que no les identifiqués, per preservar la seva independència, no em puc estar de dir, com a mínim, el seu nom i primer cognom, així com una faceta, només en diré una, de les moltes que formen el calidoscopi de la seva vàlua i activitats.
Dono doncs, les més expressives gràcies, a:

MONTSERRAT CASAS, professora d'Art i Cultura de la UB
ANNA MARIA DÍAZ, artista pintora
CARMEN PLAZA, poeta
MARIA TERESA SALADRIGAS, poeta
MONTSERRAT TOLOSA, gestora cultural

Aquestes cinc Dames, s'han llegit tots els poemes, una i una altra vegada, comentant i tornant a comentar les seves impressions, arribant, finalment, al resultat que us diré més avall. Totes les votacions i comentaris s'han realitzat online, seguint el mateix sistema del concurs, que és, precisament, online.

A més dels resultats, afegirem també, les expressions valoratives del jurat, per cada poema. Hem de dir que el jurat ha enfocat la valoració dels poemes, des de la visió del lector comú, ja sigui lector habitual de poesia, o no, interpretant l'impacte que li pot produir.
Les bases del concurs, contemplaven un sol guanyador en català i un sol guanyador en castellà, no obstant això, el jurat ha considerat necessari atorgar un segon premi per cadascuna de les dues categories.
Així mateix, el jurat ha concedit dos accèssits i una menció especial, a uns poemes que han considerat mereixedors.

A continuació, els poemes premiats, i els seus mèrits:

PRIMER PREMI EN LA CATEGORIA CATALÀ:   
ESPERANCES
Autor:  JOSEP MANUEL SEGARRA BELLÉS
Mèrits atribuïts al poema:  Té sentit poètic i emoció; toca el sentiment, és un poema que es llegeix i es torna a llegir, i cada cop es descobreixen coses diferents, fa pensar, i, segurament, el lector voldrà llegir-lo de nou, entrar en la seva veu, i buscar més enllà.

PRIMER PREMIO EN LA CATEGORIA CASTELLANO:
ME VIENEN IMÁGENES
Autora: MARIA ROSA PUENTE
Méritos atribuidos al poema: Tiene sentido poético y emoción; seguramente el lector quedará interesado en leer más poemas de ese autor, puesto que es un poema rotundo, que sacude y ubica al lector, es real y muy visual, y el final es definitivo. Constituye una evocación de la memoria, que enlaza los recuerdos positivos y negativos de manera dual y caprichosa, tal como nacen y se borran en nuestro disco duro del cerebro. La estrofa final resume y explica el contenido del poema. Hay un ritmo poético que no se rompe en ninguna estrofa.

SEGON PREMI EN LA CATEGORIA DE CATALÀ:
AFERRADA A LA TERRA
Autora: ADRIANA FERRAN (La poeta dels petons)
Mèrits atribuïts al poema: D'aquest poema s'ha valorat l'emoció que traspua.

SEGUNDO PREMIO EN LA CATEGORIA DE CASTELLANO:
PRIMAVERA NACIENTE
Autor:    MARC ROSS
Méritos atribuidos al poema: Se ha valorado el sentido poético y la originalidad. Es un poema que arranca la sonrisa, el lector puede sentir la primavera y el estallido de los colores, la sensación de libertad que permite escoger e interpretar, olores, colores y sabores, así como la pasión que despierta en sus metáforas.

S'han concedit també dos accèssits:

ACCÈSSIT A:
ERA UN CARRER NEGRE
Autor: RAFAEL SOTERAS I ROCA
Mèrits atribuïts al poema: Poema amb regust a infància, que transporta a típics barris de Barcelona, amb carrers empedrats, És nostàlgic i rememoratiu. Aconsegueix tenyir el poema i donar-li el to fosc que anuncia en el títol.

ACCÈSSIT A:
RENÀIXER
Autora: ROSA MARIA ESTELLER ELIAS
Mèrits atribuïts al poema: Parla de com fer un món millor; de ben segur que el lector compartirà amb l'autor, el què diu, i com ho diu.

MENCIÓ ESPECIAL A:
LUNA DE RECUERDOS
Autora: ADRIANA FERRAN (La poeta de los besos)
Mèrits atribuïts al poema: És un poema que toca els sentiments i es presta a emmirallar-nos i empatitzar amb el que s'expressa. 

cpcpcpcpcpcpcpcpcpcpcpcpcpcpc

Fins aquí els resultats del concurs.
Els poemes guardonats els trobareu en els articles: 214 (català) i 215 (castellà)
Volem expressar el nostre agraïment a tots els participants, i els animem a que segueixin interaccionant en el blog i en els possibles concursos que es puguin fer.
Volem, sobre tot, donar les gràcies a les magnífiques Dames del jurat, que, amb tota la simpatia i afecte s'han posat en la pell dels futurs lectors d'aquests poemes, i els ofereixen, ja d'entrada, unes bases interpretatives, que després, el lector definitiu, podrà comparar amb les seves pròpies emocions o criteris.
I, finalment, només ens resta felicitar als guanyadors d'aquest primer concurs de POEMES AL NAS DE LA LLUNA:      ENHORABONA, POETES!!!


cpcpcpcpcpcpcpcpcpcpcpcpccpcp


Avui 31 d'octubre 2015, la recepció de poemes ha quedat tancada.

De les categories  Holandés i Francés, només ens havia arribat un poema de cadascuna, i per tant no podien competir dins de la seva categoria, però, tota vegada que els autors havien acompanyat el poema de la seva versió al castellà, hem inclòs els dos poemes en la categoria Castellà, de manera que, així, poden concursar.  

Ara sou vosaltres, lectors, qui ens direu els poemes que més us han agradat, no teniu més que clicar a les caselles dels vostres poemes preferits.  Endavant!

Els poemes en català els podeu llegir en l'article 214
Los poemas en castellano los podeis leer en el artículo 215

Els vots dels lectors es tancaran el 31 de desembre 2015 a les 24 hores.
-----------------------------------

 DE POEMES

 Animeu-vos a participar!!! 

la recepció de poemes es tancarà el 30 d'octubre de 2015 Els poemes que ens arribin els anirem posant per categories.

Categoria: CATALÀ, article 214
Categoria: CASTELLANO, article 215

Totes les llengües són benvingudes; participeu!