traductor

dijous, 5 de desembre del 2013

Article 50) PETITA I GUARNIDA, LIRETA LIRÓ

No per petita, la Biblioteca Ventura Gassol de Calafell, deixa de guarnir-se, tot preparant el Nadal, tal com mostren aquestes fotos.

Fa uns dies, els calafellencs, vam debatre quin destí seria més adequat donar a les instal·lacions del, recentment vell, mercat.

Distribuits diversos grups per temàtiques o interessos de lliure elecció, es va fer una marató de reunions a l'hora. De cada grup reunit van sortir 3 propostes, de totes les propostes n'han quedat 19 majoritàriament sol·licitades. D'aquestes 19 propostes finalistes, els calafellencs tenim la oportunitat de votar 3, fins el 13 de desembre.

En un dels grups de debat, estava la directora de la Biblitoeca de Calafell, es de suposar que vetllant perquè s'escollís com a destí del mercat la creació d'una nova biblioteca, tan necessària!

La proposta ha sortit i és una de les que es poden votar. Com també va sortir la proposta de l'amic Jaume, creador del Museu del Pany i la Clau, tal com podeu llegir en el seu comentari de l'article "El Pany i la Clau". Els que liderem alguna entitat, naturalment, ens vam decantar per un "Hotel d'Entitats" , però jo entenc també la necessitat d'una "Residència per a gent gran que ofereixi acolliment les 24 hores del dia"... I encara 16 propostes més, les quals podem votar lliurement els calafellencs, repeteixo, fins el dia 13 d'aquest mes.  

Una bona notícia: Llegeixo al "3 de 8", que, a l'abril, s'obrirà, a l'antic cinema IRIS un centre cívic, que oferirà, entre moltes altres coses, connexió gratuïta a internet i sala d'estudi, i 6 sales d'uns 45 m2. Comptarà amb una sala polivalent, amb 150 places,  i aules per a entitats.

Potser això pal·liarà la sobreocupació actual de la Biblioteca per part dels estudiants i  altres persones de totes les edats, que van, exclusivament, per a connetar-se a internet.  Així com podria solventar la necessitat de les entitats culturals, que precisem d'un espai de treball i trobada, que ajudi a construir un teixit associatiu coordinat i compacte.

Vinga!, escriviu la carta als reis, participant en el procés de futur del mercat vell, escolliu aquelles tres propostes que considereu més interessants segons el vostre criteri, no sigueu escèptics,  potser ens trobarem amb alguna cosa més que carbó!