traductor

diumenge, 19 de març de 2017

Article 362) LA UTOPIA DEL POETA VISIBLE


La gran Flàvia Company, ja té un munt de poemaris publicats,
aquí una foto amb la seva editora.
UTOPIA MARKETS POESIA
Un títol ben original, per un seguit d'idees originals que trobem en aquesta mostra poètica, la qual, al llarg de 3 dies està apropant els poetes i la poesia a tot el públic afeccionat.      

L'univers poètic -com tots els universos- està encapçalat pels grans, els immortals, sovint ja fora de la nostra galàxia, però, són els que persisteixen, i són als qui, tots, hem de llegir, i volem llegir, això és fonamental, i ningú no ho dubta, i no és problema, perquè, quan anem a una llibreria, aquests noms els trobem, gairebé sempre.


Ara bé, què passa amb tota aquesta gent jove, i no tant jove, o potser molt i molt lluny de la jovenesa, però vius i ben vius,  que han escrit, i escriuen, poemes magnífics, i que amb penes i treballs han aconseguir de publicar? i aquestes editorials petites i mitjanes, que van fent el que poden? tot i que, en alguns casos..., això podria millorar (potser, editors i poetes, haurien de posar-se a parlar algun dia...)  però bé, aquesta és una altra pel·lícula, aquests tres dies estan sent de veritable concordia i complicitat entre uns i altres, (potser, perquè, en alguns casos, l'editor i el poeta coincideix en una mateixa persona, no sempre, però). 

Preguntàvem que és el que passa amb els poetes vius, joves o vells, tant se val, però, invisibles en les llibreries?

El que passa, és que, quan un d'aquests tocats per la Musa, treu un poemari, amb la més gran de les il·lusions, fa una presentació, i, amb sort, es venen alguns exemplars, i després, si l'editorial te bona voluntat -i mitjans-, el poemari arriba a estar uns pocs dies en les taules d'algunes llibreries, per desaparèixer, poc després, engolit per altres literatures més comercials.

I, si tu, o jo, més endavant, escoltant recitals -que se'n fan molts- descobrim un poeta que ens agrada i volem tenir el seu llibre,  la feina es nostra per trobar-lo.

Jo proposaria que les llibreries grans, tinguessin un espai fix, especial,  per aquells poetes vius, poc coneguts, on el lector, pogués anar i remenar, i descobrir-los!

De moment, tenim UTOPIA MARKETS POESIA, i això ja em sembla un gran pas. Aquests tres dies, poetes, editors, i  creadors, han conviscut en una envejable pau i harmonia, i podria ser la primera pedra per a un futur molt esperançador per a tots, i, en aquest tots, s'hi troba, molt principalment, el lector. 

He anat a UTOPIA, en qualitat de reportera, i el reportatge se m'ha diluït en l'amistat, de tants i tants poetes que conec i aprecio; ha estat una agradable sorpresa retrobar-los.

No obstant això, encara he tingut temps, entre abraçada i petó, de ficar el nas en algun dels actes -interessantissims- que s'han fet. He admirat la originalitat i frescor de l'escenografia de tot l'espai d'Utopia,  i també he capturat algunes imatges, que penjo en aquest article, tot i que, una mica barrejades.

Tots els actes molt ben indicats


Gustavo, al peu del llibre
des de primera hora
Gustavo Vega, poeta visual
Una de les obres de Gustavo Vega

I, de sobte, em trobo dins la màquina d'escriure!
Encara no sé com he aconseguit arribar a l'altre costat

Com una nova Alícia, he travessat el mirall!!!
Obres de Carmen Plaza (les tinc totes!!!)


La poesia infantil de Carmen Plaza és deliciosa
Poemas de Carmen Plaza

Anna Rossell i Amàlia Sanchís, dues dones enamorades de
la poesia i  de l'edició 


LLIBRES PER ENSENYAR I VENDRE


TOT UN MÓN DE PARAULES I COLORS

pensaments i sentiments, tants com volgueu!


Un títol ben interessant

  Els poetes Carles Morell i Tònia PassolaUn lloc confortable per descansar i llegir
Aquí tenen lloc moltíssims actes

La restauració és a càrrec de la mítica tortilleria
Eva Hivernia - Coaching de Escritores;
molt interessant!!!Anna RossellJosé Antonio Arcedinao
Felipe SérvuloNo se el seu nom, però em va agradar força el seu poema

Miquel Lluís Muntané

Amàlia Sanchís

Llibres de Pilar Plaza

Pilar Plaza, signan llibres

Carmen Plaza, signant llibres
Obres de Miguel Escobar:
curiosos jocs de caixes, dibuixos i paraules.Miguel Escobar

Miguel Escobar
Poema de Pilar Plaza


És l'hora de dinar, Ernest Farrés i Gemma Gorga,
tot i sent poetes, m'asseguren que també mengen.
Esther Zarraluki

Poema d'Esther Zarraluki, amb un dibuix fet per la seva mare
Edu Barbero, Eva Iglesias i Eva Hiernaux, poetes visuals, que comparteixen espaiMisteriosos escrits, que, quin turment!; no els podrem llegir
Tot està tan ben indicat, que no hi ha manera de perdre'sCap comentari: