traductor

dimarts, 22 de juliol del 2014

Article 147) FRAU ?

Cartell extret de: 
http://en.wikipedia.org/wiki/F_for_Fake
L'existència és CIÈNCIA-FICCIÓ o no és.

Quan vaig veure, l'any 1973 la pel·lícula d'Orson Wells, FRAUDE!, haig de reconèixer, que no em va agradar gens.

No obstant, cosa estranya, tot i no agradant-me i considerant que era un frau vers l'espectador, no la vaig poder oblidar, i vaig anar aprofundint en el personatge, fins arribar a convertir-me en una veritable experta sobre ELMYR DE HORY.

Per això mateix vaig acceptar d'immediat participar en el debat sobre Elmyr de Hory, que va tenir lloc durant la filmació d'un documental sobre la seva vida, millor dit, el que jo pensava que seria, un documental. El que tots, pensavem, que seria, un documental !

Com ja he dit al principi, l'existència és ciència-ficció, o no és, i aixó mateix va quedar demostrat al llarg de la filmació.

Després de les declaracions del meu col·lega, Pau Ruiz, especialista en Picasso, i de les meves pròpies explicacions fruit d'un llarg treball d'investigació, els directors del curtmetratge, Célia Bertran, Nil Boladeras, i Lluís Coll, van voler continuar cercant persones expertes en Elmyr de Hory, per millor completar el perfil biogràfic d'aquest personatge. 

I aquí, aquí...va començar l'aventura, una odissea que no sabem on ens portarà, perquè la Temis, una singular persona, a la qual els directors van conèixer a través d'una seva amiga; la Pilar Fuster, no té límits... no... té... límits...

En aquests moments, ho confesso, no sé on son, ni la Cèlia, ni el Nil, ni el Lluís, ni en Pau..., el curtmetratge el van donar per acabat abans de dessapareixer, ells,  i tots els qui hi van intervenir en el rodatge.

Jo també soc a punt de marxar. Ja tinc preparat un petit equipatge, molt petit, perquè no sé on em tocarà d'anar, què li haurà aconsellat la casa, a la Temis, sobre mi? 

Retrobaré a la Cèlia en aquest viatge?, o... potser a en Petrarca !

Pel que pugui ser, i per si no tornem cap de nosaltres, us deixo el curtmetratge, tot i que suposo que els autors ja han tingut prou cura de depositar-lo en lloc segur, on la Història pugui tenir coneixement d'aquests fets extraordinaris, succeïts d'una manera tan senzilla, com aquesta que veureu en el film.

Adeu amics que m'heu conegut, conserveu el meu record !

ÀNGELS LLAVINA
Barcelona, 21 Juliol 2014 - (SEGLE XXI d.c.)