traductor

dijous, 11 d’agost del 2016

Article 343) PERSONALITY

Imatge d'internet
Què preocupa al adolescents i joves d'avui en dia?, no ho sé, però m'adono que no tenen les mateixes preocupacions que teniem nosaltres. Fa molt de temps que no sento pronunciar la paraula PERSONALITAT.
Doncs, quan jo tenia 14, 15, 16 anys..., una de les coses que més ens preocupava, era arribar a tenir personalitat, intentàvem desesperadament diferenciar-nos dels nostres iguals, tenir "personalitat pròpia", però, la veritat és que tots fèiem el mateix, a tots ens agradava la mateixa música, i acabàvem per dur la mateixa roba.
Molt metafísics érem nosaltres en aquella època, amb la preocupació per descobrir si teniem o no teniem, personalitat.
No és que el problema hagi desaparegut, no, els adolescents actuals, tenen la mateixa preocupació, però no la verbalitzen, potser no en son conscients, reaccionen amb les típiques rebel·lies d'adolescència, amb les quals volen afirmar-se, però aquella paraula, ja no la pronuncien. 

Més tard, en la jovenesa, a partir dels vint anys, la nostra preocupació era REALITZAR-NOS, una altra paraula que s'ha perdut. Cóm li diuen avui en dia?, tampoc no ho sé, però, segurament que també els joves d'ara volen conquerir alguna cosa en la vida, però ja no diuen realitzar-se.
Nosaltres patíem per no poder realitzar-nos, fer en la vida tot allò que portàvem dins, aquesta era la nostra exigència i el nostre repte.

Pel que fa a la primera paraula PERSONALITAT, era tan habitual pronunciar-la, que inclús hi havia una cançó amb aquest títol:  PERSONALITY, aquí us posem la versió en italià d'Adriano Celentano

https://www.youtube.com/watch?v=5QYWZvHD1Vo

(si no veieu el vídeo cliqueu l'enllaç)


Afortunadament, van arribar LOS 5 LATINOS a tranquilitzar-nos, no es podia dir més alt, ni més clar:   ERES DIFERENTE:


Tot i que sempre hi havia algun escèptic que dubtava: "No serà un marciano?

Però, en realitat, què és la PERSONALITAT?, doncs, podem definir-la així:

És un element estable de la conducta de una persona, la seva manera habitual d'ésser, el que la diferencia dels altres. La personalitat ve determinada per la constitució física, hereditària, o per influències socials. Les condicions psicològiques de cadascú, tenen un paper considerable en la formació de la personalitat.

............................

Han passat els anys, ja no soc ni l'adolescent que maldava per tenir personalitat, ni la jove que necessitava realitzar-se, ara, la meva inquietud està molt més propera al que deia el gran Borges:

"¿Quien soy? Estoy tratando de averiguarlo"   (Jorge Luís Borges)

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::