traductor

dilluns, 24 de febrer del 2014

Article 97) CALAFELL HA PARLAT



L'Ajuntament de Calafell va donar a conèixer, el passat dia 14, el resultat de les votacions  per a la reutilització del Mercat Vell.

La opció més votada (109 vots) ha estat fer un centre de dia per a gent gran, no obstant, aquesta opció, després d'una valoració del seu cost i possibilitats tècniques, ha hagut de ser desestimada.

La segona opció més votada (108 vots), ha estat, fer un local polivalent amb una única sala, i aquesta opció sí que és viable, per la qual cosa, és la que ha estat escollida finalment.

Les entitats ens hem quedat sense l'hotel d'entitats que proposàvem, ja que només vam obtenir 28 vots. Confiem, no obstant, en el local de l'antic cinema Iris, que estem esperant amb candeletes veure funcionar, i esperem poder tenir allí una mica de presència, ni que sigui mínima.

Les opcions més votades, de les 19 propostes que hi havia,  han estat aquestes sis:

CENTRE DE DIA PER A GENT GRAN -  109   vots
LOCAL POLIVALENT AMB UNA ÚNICA SALA  -   108 vots
RESIDÈNCIA PER A GENT GRAN -  50 vots
BIBLIOTECA - 30 vots
HOTEL D'ENTITATS  - 28  vots
POLIESPORTIU  - 25 vots

El sistema de decisió, trobo que ha estat encertat; ràpid i participatiu, atenent a una voluntat majoritària de la població, tot i que, supeditades, les propostes, i la elecció final, a les possibilitats econòmic-tècniques.

Jo ara, voldria aportar una idéa per a la inauguració d'aquest local:

Quan estigui en condicions d'estrena, penso que, seria bonic, fer una festa en la qual hi participessin totes aquestes opcions més votades i que no han pogut fer-se realitat, d'aquesta manera quedaria palès que, una sala polivalent pot ser utilitzada per a qualsevulla d'aquestes persones o col·lectius que han votat les altres cinc opcions naturalment, amb els límits de temps que una sala d'aquestes característiques comporta.

Cóm fer-ho això?, doncs així:

1 - Destinar una jornada, extensa, a fer una festa d'inauguració.

2 - El dia de la inauguració, ha d'haver-hi, sobre tot, cadires i taules suficients destinades, especialment, a la comoditat de la gent gran, ja que no podem oblidar, que la voluntat majoritària apuntava a les necessitats d'aquest col·lectiu.

3 - Un apartat amb llibres, revistes i diaris, per a que tot-hom, grans i infants, trobin alguna cosa per a llegir si ho desitgen, mentre hi siguin allí.

4 - En l'espai central, hauria de tenir lloc, una mostra, al llarg de tota la jornada, del que fan habitualment, o poden fer, les entitats culturals de Calafell.

5 -   Les entitats esportives, també podrien donar a conèixer les seves activitats, inclús fer una petita mostra, en els casos possibles, de la seva especialitat

I tot això s'hauria de preparar amb temps i amb col·laboració de tots.

Poemes al Nas de la Lluna es posa a disposició de l'Ajuntament per a col·laborar-hi -dintre de les nostres possibilitats- en cas necessari.



2 comentaris:

jaume de Bargas ha dit...

Voldria fer unes reflexions sobre el proces :

En primer lloc cal reconèixer que tots els participants érem conscients de les condicions que s' havien establert en el proces participatiu. Ara be un cop vist el proces voldria fer-hi alguna consideració.

L'opció guanyadora, em pregunto si es la millor pel poble, si tenim en conte que hi havia col-lectius com era el de la gent gran o gent jove que ho tenien molt més fàcil fer valdre les seves opcions per la facilitat de mobilització.

També vull considerar els percentatges de participació, crec que es poc més del 1% de la població la gent que hi va votar, molt poc representatiu per no dir gens, hi hagut manca d' informació del proces i de les opcions que hi participaven.

Possiblement una tria prèvia de les opcions més positives per el poble, amb cinc o sis opcions ho hauria fet més competit.

De totes maneres el meu recolzament a la iniciativa de “al nas de la lluna” i esperem que puguem veure que la proposta guanyadora ha estat un èxit.

Jaume de Bargas

Poemes al Nas de la Lluna ha dit...

Gràcies, Jaume, per donar a conèixer el teu parer.
De les opinions que exposes, és ben cert que la participació va ser ben minsa, realment ridícula, no obstant, no es pot dir que l'Ajuntament no fes el possible per a divulgar-ho. La ràdio, les publicacions comarcals, el boca a boca, anaven plens..., era difícil no estar informat. Jo mateixa ho vaig dir a algunes persones a les que creia que podia afectar, i no van anar-hi.
Haig de creure que no els interessava, o, és que ens falta cultura de col·laboració...no ho sé.
Pel que fa a la opció guanyadora, tot depen del que es faci en aquest espai. Si es dedica només a actes institucionals, o actes en els que es cobri entrada, o actes dedicats a un col·lectiu determinat, no tindrà cap utilitat important. Ara bé, si aquest espai es posa a disposició de les entitats, a disposició de tots els col·lectius, i els actes que es realitzin son sempre de franc, podrà tenir força utilitat. I és la opció més econòmica i senzilla de totes les que hi havien.
Siguem optimistes; esperem que es sàpiga utilitzar amb seny i imaginació,