traductor

diumenge, 13 d’abril del 2014

Article 108) PROJECTE ÀGATHA; POESIA SOLIDÀRIA

Projecte Àgatha, com el seu nom indica és un projecte, i Àgatha, és un nom, el nom d'una nena com tantes. I també és el nom d'una nena AUTISTA, com tantes nenes i nens autistes hi ha al mon.

Els pares de l'Àgatha, van parlar amb un poeta, aquest, va parlar, amb un músic, junts, vans parlar amb més poetes, junts, van parlar amb més pares de nens autistes, junts van parlar amb un editor.

I quan ja eren 150 persones que parlaven i parlaven, i escrivien versos, i el músic anava musicant alguns d'aquests versos, van pensar que era el moment de fer alguna cosa,  alguna cosa més que versos, per a que aquestes nenes i aquests nens tinguessin la millor vida possible en tots els aspectes; mèdics, socials, educatius...

I va resultar que totes aquelles persones estaven disposades a renunciar als seus drets d'explotació, per a que es pogués fer un llibre que expliqués a tothom, des de la poesia, què és l'autisme, què senten els pares, i els amics, inclús què sent un mateix autista. I va resultar, que l'editor, es va oferir a fer l'edició de franc, i així, de l'un a l'altre, la dissenyadora del logo, els il·lustradors, la traductora... tots van decidir no cobrar res, i va sortir un llibre preciós, que tots els que hi participàrem el vam adquirir els primers! Ara, ja està a disposició de tothom qui ho vulgui; és una petita joia plena d'alegria, de color, de poesia, d'estimació..., i aquí, encara hi podeu afegir més adjectius; tants adjectius bonics com volgueu.

El llibre es va titular: AUTISME trenquem el silenci amb la POESIA

I va arribar el dia de la presentació del llibre, i el Casal del Metge, va posar les seves instal·lacions a disposició del Projecte Agatha.
Eduard Miró i Marta Pérez Sierra
impulsors del projecte

Salvador Pané interpretant els poemes
que va musicar
L'accés al Casal del Metge
   
       
Laura Borràs, Directora de la
Institució de les Lletres Catalanes
         
                        
Daniela Violi, autora del logo
Carles Duarte








          Teresa Costa-Gramunt





          
        
Salvador Riera
Rosa Maria Esteller


Maica Duaigües, Daniela Violi, i
Rosa Maria Esteller




1 comentari:

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Un bon reportatge d'una jornada d'emocions intenses...