traductor

diumenge, 16 de febrer del 2014

Article 93) CONSULTORI SENTIMENTAL DE LA DRA. GEMMA PELLISSA

La Dra. Gemma Pellissa a la Universitat de Barcelona,
l'any 1450, dictant-li a la Maica una lletra destinada 
a un enamorat ingrat.
Els bons consells sempre són d'agrair, per això em vaig sentir força interessada en el Consultori Sentimental de la Dra. Gemma Pellissa. És cert que Sant Valentí va ser fa un parell de dies, però, els problemes amorosos hi són tot l'any, i és convenient disposar d'eines i recursos per seduir a qui volguem seduir.

Per la seva condició de medievalista, la Dra. Pellissa, no ens donarà consells tan obvis, com, fer-nos un piercing, o confeccionar una tarta de pera, o convidar al nostre xicot a un concert de rock, no. Les torres de telefonia mòbil, ja no ens deixen veure el bosc de la llunyana època medieval, i estem molt distants a conèixer les sàvies maneres que tenien els homes i dones medievals de seduir les seves parelles, però, el consultori sentimental de l'especialista, la Dra. Gemma Pellissa,  es aquí per apropar-nos a aquell bosc que mai hauriem d'haver perdut de vista, i confiar-nos els secrets d'aquells enamorats i enamorades que es sabien totes les picardies... com veureu si llegiu el seu deliciós article (heu de clicar l'enllaç del Consultori).

El recurs de l'espill és deliciós, i és impossible que pugui fallar (si l'altre persona ja us veu amb bons ulls, clar). Però, en el cas d'una parella més esquerpa i allunyada, aquells que es deixen caure cada tant per quant, potser el recurs de la lletra, pot resultar més contundent, pot despertar la seva consciència, i, fins i tot, pot fer-los caure llàgrimes de penediment... !

Jo, m'he decantat avui, per aquest recurs de la lletra, així que, inspirant-me en el text que ella ens proposa, he fet la meva lletra personal, en vers. (Cada un de vosaltres s'ha d'espavilar i fer la seva lletra personal, no hi fa res que utilitzeu les mateixes paraules, però que no es noti...!), cadascú ho pot fer a la seva manera, el notari ho pot fer en forma d'acta notarial, el metge, com a recepta, l'arquitecte pot distribuir la lletra en un plànol, i així, cadascú, segons la seva feina i experiència. Com que la meva afició principal és la poesia, faig la lletra en versos.

Aquesta lletra t'envia
la teva amor,
res, no em responguis
amb paraules,
que, sols la teva persona
és el que esper, 
en tota la llargada
de les nits.
I, m'imagin,
que grans perills
t'envolten,
però sé, que els deus,
protegiran l'amor més pura,
i, salvat, torneràs.
Mentre que jo t'esper,
amb la taula parada
i el meu cor bategant.
O..., potser ignoro 
la veritat?
per què no arribes?,
i ja confio en tot, o tot
ho tem, i engelosida,
escric aquesta lletra
que algú t'ha de fer a mans.
Soc muller sense forces,
vine de pressa; torna !

Maica Duaigües

Estimada Dra. Gemma Pallissa,  vostè creu que tindré èxit amb aquesta missiva?. Per cert, admirada doctora, com es treuen les taques de vi del Penedès d'una camisola una mica sargida?. Seguiré llegint el seu consultori amb devoció. 

4 comentaris:

Eutrapèlia ha dit...

Maica, estic segura que amb aquests versos, no sabràs com espolsar-te els pretendents! Així que hauràs d'aplicar el remei de la gallina... M'ha agradat molt llegir el teu escrit. Molt i molt divertit. Gràcies.
Gemma

Poemes al Nas de la Lluna ha dit...

Benvolguda i admirada doctora,

Estic ansiosa per conèixer el remei de la gallina.

La seva devota lectora,

Maica

Poemes al Nas de la Lluna ha dit...

Ja he vist el Remei de la Gallina!, és la intervenció de 3r grau, en el mateix enllaç del Consultori, una mica més avall.
Gràcies!

Eutrapèlia ha dit...

Espero que funcioni tan bé com antany!