traductor

diumenge, 28 de desembre del 2014

Article 204) CALAFELL I BARCELONA CADA DIA MÉS PROPERS

Aquest model és una miniatura en comparació amb
el projecte presentat per cobrir el llarg tram de
 Barcelona-Calafell 

Amb el títol TRANSPORT SOSTENIBLE, es va celebrar ahir, a la sala de convencions de l'Hotel Majèstic de Barcelona,  una jornada de treball a la que van assistir representants de l'Ajuntament de Barcelona, l'Ajuntament de Calafell, la Direcció General de Turisme de Catalunya, la Cambra de Comerç, i l'Aeroport del Prat. El cap de Política Territorial i Obres Públiques, va presentar el projecte. 

Un telefèric podria enllaçar  el port de BARCELONA amb el port de SEGUR DE CALAFELL, en un terme de cinc a deu anys, si arriben a un acord totes les parts implicades, que son nombroses i diverses. El projecte va començar a gestar-se l'any 2008, però va restar aturat ja que, just en aquells moments, va despuntar el recés econòmic.

Ara s'ha pensat que és el moment de tornar al projecte, tota vegada que contribuiria a crear, durant la seva construcció, molts llocs de feina. En general la proposta va agradar als participants a la jornada,  no obstant això, també es van presentar discrepàncies.

El representant de l'Ajuntament de Calafell, va ser molt prudent, i va al·legar "el nostre municipi no es pot permetre aquestes despeses monumentals, quan estem fent guardiola per a una biblioteca guapota i una escola de música, que és el que ens demana la gent de casa"

El cap de Política Territorial, va minimitzar el problema econòmic amb l'argument de que, "sent tantes les parts implicades en aquest projecte, el cost estaria summament repartit"

La principal oposició va venir per part del representant de l'aeroport del Prat, que va alertar del perill que podia suposar pel tràfic aeri, la presència tan propera dels cables i torres del telefèric.

"El mateix perill que suposen les torres i cables del port de Barcelona" va contestar-li  el cap de Política Territorial, i va afegir, "naturalment es prendran totes les mesures que facin impossible qualsevol risc, però, en cas d'incompatibilitat, seria l'aeroport el qui hauria de traslladar-se, ja que  el telefèric no pot escollir un altra ruta que la de la Costa Daurada, ja que anirà fent escala en diverses poblacions de l'esmentada Costa, fins arribar al port de Segur de Calafell, on tindria -de moment- el seu final. En canvi, els avions, poden aterrar a qualsevol altre lloc de la ciutat de Barcelona; ja es buscaria la ubicació idònia.

--------------------------------------------------------

La polèmica està servida. A partir d'avui es pot veure una exposició virtual d'aquest projecte, al web: territori.gencat.cat/ca
 
Una de les fotografies de la maqueta del projecte
 presentat ahir a l'Hotel Majèstic















El projecte consisteix en un telefèric que, sortint del port de Barcelona, arribi fins el port de Segur de Calafell. No tindria res a veure amb el telefèric que coneixem, sinó que més aviat seria com un tren aeri, en el que es disposaria de serveis bàsics com ara lavabos i bar.  El projecte contempla diferents aturades en la ruta, per baixar i pujar passatgers, però aquestes estacions, encara no estan definides; es parla de Castelldefels, Sitges, Vilanova i la Geltrú, Cubelles, Cunit... però no es podrà determinar fins no es parli amb els alcaldes de cadascuna d'aquestes poblacions i donin a conèixer la seva disposició i interès.

-----------------------------------------------

Pensem que ara toca als ciutadans pronunciar-se, per això us demanem la vostra opinió, i us posem una enquesta que agrairem contesteu.
-----------------------------------------------

No he pogut trobar cap poema sobre telefèrics, però sí una cançó sobre trens, els més jovenets la coneixeran:

500 MILLAS


https://www.youtube.com/watch?v=_ohZntO5i1k

1 comentari:

Poemes al Nas de la Lluna ha dit...

Benvolguts lectors, espero que hàgiu passat un bon dia dels Sant Innocents. Efectivament, com os havíeu imaginat, la notícia del telefèric, era una innocentada, amb la qual celebrar aquest dia tan especial. Algú, però, ha volgut seguir la broma, i ha contestat l'enquesta, dient que sí, que estava d'acord amb aquest nou sistema de desplaçament Barcelona-Calafell. Si trobem més adeptes, acabarem per proposar-ho a l'Ajuntament.